GoldBiz אינדקס עסקים

התמכרות לאלכוהול

0

אין כמעט אחד או אחת שלא יוצאים עם החבר׳ה לפחות פעם אחת בשבוע כדי לשכוח מהכל, לעשות קצת גוד טיים ועל הדרך שותים כוס בירה, יין או אפילו תופסים קצת ראש. לצערנו יש לא מעט אנשים שזה לא מתחיל ונגמר שם וצריכה של אלכוהול הופכת לדבר שבשגרה. מתי אפשר להבין שאכן מנורה אדומה נדלקה ולהתחיל לחשוש כי מישהו קרוב אליכם אכן סובל מהתמכרות לאלכוהול, מהן ההשלכות של ההתמכרות הזו ואיך אפשר לעזור לאותו אדם – על כך בפוסט הבא.

 

אז איך הרפואה מגדירה התמכרות לאלכוהול?

הרפואה מגדירה התחלה של בעיה כך: אצל גברים – גבר ששותה ארבעה משקאות אלכוהוליים או יותר במהלך שבוע אחד, אצל נשים – אישה ששותה שני משקאות אלכוהוליים או יותר, זו תחילה של בעית התמכרות. כמובן שלא כל אישה או כל גבר ששותים את הכמויות האלה נחשבים למכורים לאלכוהול, מים רבים עוברים בנהר  אבל מבחינת כמויות כן יש איזושהיא בעיה מבחינה עתידית. במצב בו הכמויות גדלות, התדירות גדלה אז האלכוהול כבר לא עושה לנו טוב כמו שאנחנו רגילים במינונים הנמוכים אלא מתחיל להשפיע לנו הן על המוח והן על המוח.

 

כיצד אלכוהול משפיע?

אלכוהול בטווח הארוך ובכמויות גדולות שמתחילות מהתיאור שתיארנו לעיל משפיע על הכבד, מעודד היווצרות של דלקות במערכת העיכול או בלבלב, מעודד כיבים, משפיע על הריאות ועל הושת ואפילו מעודד היווצרות של תאים סרטניים בגופנו.

 

האם יש רכיב גנטי בתהליך ההתמכרות לאלכוהול?

התשובה היא כן. פרט לעובדה שמדובר בבעיה שהיא לעתים גנטית בנוסף יש אנשים שהגוף שלהם מצליח לפרק את האלכוהול בצורה טובה יותר. למשל לנשים יש פחות אנזימי כבד ולכן פחות קל להם לפרק אלכוהול וזו גם הסיבה שהאלכוהול משפיע מהר הרבה יותר על נשים מאשר על גברים.

 

איך מזהים אדם מכור לאלכוהול?

קיימים 4 סממנים מובהקים.

  1. אדם ששותה כל יום ללא הפסקות.
  2. האדם ששותה מתרץ את השתייה שלו.
  3. אדם שרגיל לשתות ומפסיק – מה קורה לו? הופך עצבני, מתוח, לחוץ?
  4. בדיקות – אנזימי כבד, שומנים גבוהים ועוד.

 

כיצד מטפלים בהתמכרות לאלכוהול?

השלב הראשון מחייב הגעה לתודעה. כלומר אדם שלא מכיר בכך שהוא מכור לאלכוהול לרוב לא ירצה לטפל בבעיה ותהליך זה לוקח לעתים זמן רב מאוד. לכן צריך להעלות את זה למודעות ולהסביר לאדם במה זה פוגע בו. בשלב הבא יש כל מיני סוגים של טיפולים המסייעים להתמכרות באלכוהול כמו קבוצות, טיפול פסיכולוגי לצד טיפול רפואי שיכול לסייע להוריד לאדם את החשק לשתות.

ינואר 25, 2017 |

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מעבר לסרגל הכלים