GoldBiz אינדקס עסקים

מסביב לעולם ובחזרה הביתה… עם פלפלים ממולאים

0

אם הסתובבתם לאחרונה בשווקים בוודאי שמתם לב ליבול הפלפלים המדהים ששוטף את הדוכנים. הם טריים, עסיסיים, צבעוניים ולא פחות חשוב מכך – הם בריאים מאוד. וזה בדיוק הזמן לפנות קצת זמן ולהכין פלפלים ממולאים.

 

מעניין לגלות שלהרבה מאוד מדינות ותרבויות יש את המתכון הסודי והייחודי שלהם להכנת פלפלים ממולאים. כך למשל, בסתיו האחרון נפשתי בחופשה בקרואטיה, שם בדקתי כיצד הם מכינים את הפלפלים הממולאים שלהם. גיליתי שהם  מחממים על הגריל פלפלים ירוקים דקים, ממלאים אותה בגבינה, טובלים אותם בקמח ומטגנים בשמן.

 

בהמשך שיטוטיי בעולם פגשתי גם פלפלים ממולאים טבעוניים. אותו שף טבעוני לקח פלפלים בשלל צבעים, מילא אותם באורז אדום, קינואה ואורז. לחצי מהפלפלים הוא הוסיף שומר ולחצי אחר עלי מנגולד ובישל אותם.

במדינה אחרת ראיתי שמשרים את הפלפלים שמולאו באורז ברוטב חמוץ מתוק למשך לילה והמנה הוגשה כשהיא קרה.

 

כל הפלפלים הממולאים שפגשתי במהלך מסעותיי הרבים בעולם היו נפלאים, מקוריים, יצירתיים ומעניינים, אבל עם יד על הלב – אף לא אחד מהם התקרב לטעמם של הפלפלים הממולאים של אמא שלי. על גריל, בתנור, בטיגון, עם קליפה או ללא, כתום, ירוק או אדום – אפשר וכדאי לנסות ולהתנסות, אבל ככל הנראה לטעמיי הילדות שנטבעו בנו אין תחליף, ממש כשם שלאמא אין תחליף.

 

המתכון של אמא שלי לפלפלים ממולאים הוא אחד המתכונים הטובים ביותר, גם אם הוא מן המתוחכמים שבהם. אתם מוזמנים לנסות ולהחליט בעצמכם.

 

מתכון לפלפלים ממולאים של אמא:

 

***המתכון מתאים ל-4 עד 6 סועדים.

 

הרכיבים הדרושים:

 

8 פלפלים בצבעים שונים.

גזר מגורר בפומפיה.

250 גר’ בשר טחון – רצוי בשר בקר.

בצל קצוץ לקוביות.

עגבניה מגוררת בפומפיה.

קורט שמן.

כוס אורז – רצוי אורז מיקס קלאסי של סוגת.

4כפות פטרוזיליה חתוכה דק.

קורט פפריקה.

שן שום קצוצה עד דק.

רסק עגבניות – קופסה אחת קטנה.

לתיבול – מלח ופלפל.

כוס מים.

קורט סוכר.

 

אופן ההכנה

 

טגנו בסיר עם שמן את הגזר והבצל. כשהם מקבלים צבע זהוב, הוסיפו את האורז וערבבו היטב, כך שגרגרי האורז ישומנו.

הוסיפו את הבשר הטחון והמשיכו לטגן עוד כ-5 דקות. בעת הטיגון הפרידו את הבשר למעין פירורים קטנים, היעזרו במזלג.

הוסיפו לסיר את העגבניה, התבלינים והפטרוזיליה והמשיכו לערבב.

הורידו את הסיר מהאש.

לרוטב – בסיר רחב אך נמוך אחר חממו את רסק העגבניות, השום, התבלינים וכוס המים למשך 10 דקות כשהסיר סגור.

מלאו את הפלפלים עם תערובת האורז, יש למלא עד לגובה של שלושה רבעים מנפח כל פלפל. אנחנו עושים זאת כך מאחר שהאורז צפוי להתנפח מעט עם הבישול ויש להשאיר לו מקום לגדול.

סדרו את הפלפלים בסיר עם הרוטב שהכנו והדליקו את האש.

המתינו לרתיחה. לאחריה הורידו את הלהבה ובשלו לפחות שעה, עד אשר האורז מתרכך.

מדי פעם הציצו בסיר וצקו עוד מהרוטב על המילוי של כל פלפל.

זהו.

 

הגישו כשהפלפלים עוד חמים.

תענוג קולינרי מובטח לכם!

 

מאי 11, 2017 |

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הגדילו את גודל הטקסט
הפעל ניגודיות?
מעבר לסרגל הכלים